Personal branding shoot

Ik had onlangs mijn personal branding shoot. Normaal sta ik achter de camera en nu was het mijn beurt om voor de camera te staan. Ik vond dat echt een ontzettende leuke ervaring. Ik begrijp nu ook beter wat mijn klanten meemaken, vandaar dat ik deze blog heb geschreven om dit met je te delen. Wat bij mij goed hielp om relaxt en ontspannen de shoot te beginnen was ‘voorbereiding’. Zo heb ik goed nagedacht over de ‘stijl’ die ik voor ogen had voor mijn personal branding shoot. Denk daarbij aan je huisstijl, logo en wat bij ‘jouw’ past. Mijn moodboard had ik naar Remco gestuurd. Zo had hij ook een goed beeld van mijn wensen en met zijn expertise kon hij dat goed vertalen naar fotografie.

Kleding

Kleding is ook ontzettend belangrijk. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je je goed voelt in de kleding die je draagt. Zo heb ik voor kleuren en outfits gekozen die ‘bij mij passen’. Denk hierbij aan: hoe wil je eruitzien zien als je je klant voor de eerste keer ontmoet? Of als je naar een event gaat? Denk daarbij aan wat bij jou past en de huisstijl van je bedrijf. Denk aan de kleur, de stof en de outfit combinatie.

Haar en make-up voor fotografie

Haar en make-up mag zeker niet ontbreken in het plaatje. Hoe je jezelf opmaak alledaags is niet te vergelijken met fotografie. Het is belangrijk dat je het dicht bij jezelf houdt. Denk daarbij aan een look als je naar een event of eerste klant afspraak gaat. Hoe wil je er dan uitzien? Waar ik voor mijzelf voor heb gekozen is een look voor wanneer ik mijn klant voor het eerst ontmoet. Waarom? Omdat dat de look is die herkenbaar is voor mijzelf maar ook voor mijn klanten.

Haar en make-up voor fotografie is anders. Ik zal het je vertellen waarom dat is. Ik breng iets meer aan omdat het licht heel veel vervaagt, wat je hebt aangebracht. Zo is het belangrijk dat je niet voor te lichte kleuren kies maar een combinatie van licht en donker. Zo creëer je licht maar ook schaduw waardoor je diepte krijgt bij het oog. De fotograaf gebruikt een professionele HD camera dat betekent dat bepaalde plekken flink verscherpt wordt. Zo zorg ik dus voor een mooie egale basis. Breng ik contour aan zodat je dimensie aanbrengt in het gezicht. Maar ook licht en warmte creëert op de natuurlijke plekken in het gezicht.

Blush mag ook niet ontbreken. Ik zet dat iets meer aan, ik kies voor een blush waar genoeg pigment in zit zodat het een mooie natuurlijke finish geeft en goed opvalt op beeld. Ook kies ik voor een lippenkleur die op beeld goed opvalt zodat je niet van die levenloze lippen krijgt. Maar mooi ingekleurd met definitie bij je lippen. Haarstyling op beeld is ook heel belangrijk. Ik sta normaal achter de camera en weet de punten waar ik op moet letten. Nu dat ik zelf voor de camera stond besefte ik nog meer de waarde van mijn expertise bij je personal branding shoot. Ik kijk 3D naar ‘haar’ dat betekent dat ik kijk naar je haar zoals het op beeld uitkomt. Een paarden staart of los haar is leuk maar als het volume of slag niet op de juiste valling zit. Ziet het er op beeld heel raar uit en creeër je een ‘gat’ in het haar. Het is dus echt een meerwaarde dat ik aanwezig ben tijdens de shoot, ik let op deze punten en meer.

Voorbereiding

Plan je shoot zo relaxt mogelijk in, neem de tijd voor je haar en make-up. Pak je spullen de dag van tevoren in en leg het klaar wat je mee wilt nemen. Hou ook rekening met eventuele reistijd. Dat je op tijd aankomt zonder dat je hoeft te haasten. Maar ook na afloop, een fotoshoot is heel intensief. Je krijgt aanwijzingen, blikken en houding waar je op moet focussen dat kost veel energie. Rust daarna goed uit en geniet na van de shoot. Ik vond het heel leuk en ik voelde mij stralend en zelfverzekerd. Goed voorbereid en Ik voelde mij echt op mijn gemak bij Remco. Ik wil graag deze punten met je delen ik vind het leuk dat  ik in een blog heb waar ik wat meer informatie over kan delen. Zo weet je wat er allemaal bij komt kijken bij een personal branding shoot.

Mocht je zelf bezig zijn met het plannen van je personal branding shoot en je zou graag verder met mij in contact willen komen voor een samenwerking? Stuur mij gerust een bericht dan ga ik graag verder met je in gesprek of download mijn e-book ”Hoe bereid je je voor op een fotoshoot?” via mijn homepagina.

Fotograaf: Remco van den Braak http://www.fotostudio87.nl

You cannot copy content of this page